Tuesday, July 18, 2006

Jaan Pehechaan Ho

Χτες το βράδυ που έψαχνα να βρω μια ταινία να δω, εντόπισα ένα dvd που είχα ξεχάσει ότι υπήρχε στη συλλογή μου. Η πλάκα είναι ότι είχα πρόσφατα σημειώσει τον τίτλο για να τη νοικιάσω οπότε έκανα τρελές χαρές! Η ταινία είναι το Ghost World και τώρα πλέον ανήκει στις αγαπημένες μου.


Η αποκάλυψη όμως ήταν η ινδική ταινία του 1965 Ghamnaam που παρακολουθεί η πρωταγωνίστρια ακριβώς στην έναρξη του Ghost World. Στην ταινία μπορούμε να δούμε ένα μικρό απόσπασμα από την αρχή του Ghamnaam με ένα απίστευτο χορευτικό. (Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.)

Το στόρυ της ταινίας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. 2 κοπέλες και 5 αγόρια κερδίζουν σε ένα διαγωνισμό χωρού και το έπαθλο είναι ένα ταξίδι. Στη διάρκεια της πτήσης το αεροπλάνο παθαίνει βλάβη και οι 7 μαζί με τον αεροσυνοδό ξεμένουν κάπου στο πουθενά. καταλήγουν σε μια έπαυλη όπου αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να εξαφανίζονται... Σας θυμίζει κάτι σε 10 μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι? Πρέπει να το δω οποσδήποτε!!! Υποθέτω όμως ότι bollywood ταινία του '65 δεν είναι και ότι πιο εύκολο να βρεις σε videoclub. Αν κανείς ξέρει που μπορώ να τη νοικιάσω ας μου πει!!!

No comments: