Tuesday, July 18, 2006

9 και 1 αγαπημένα τραγούδια από τηλεοπτικές σειρές (πρόσφατες)

1) “Αναστασία” από την ομώνυμη σειρά του Mega. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

2) «Ήμουν Άγγελος του Τσάρλι» από το φετινό λατρεμένο «Στο παρά πέντε» με τη φωνή της Δανάης Φαβίλλη (Οι στίχοι είναι του Δημήτρη Ιατρόπουλου)

3) «Το κόκκινο φεγγάρι» από την ομώνυμη σειρά. Η Δήμητρα Γαλάνη έχει σημαδέψει αυτό τη μελωδία για μένα. ( Μουσική-Στίχοι, Καλαντζόπουλος-Νικολακοπούλου)

4) Ένα μοναδικό tango σε μουσική Κραουνάκη με τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου ερμηνεύει η Άλκηστης Πρωτοψάλτη για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Ταχτσή «το Τρίτο Στεφάνι».

5) «Meglio Stasera» και δεν μπορείς να μην τραγουδήσεις και εσύ και ας μην ξέρεις τους στίχους. Οι Ρέππας και Παπαθανασίου επιλέγουν Miranda Martino για τους τίτλους του «Δις Εξαμαρτείν».

6) Από το «Λόγω τιμής» αγαπώ το «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» αλλά από όλο δίσκο κρατάω «Το σκάκι» που ακουόταν στους τίτλους τέλους και ερμηνεύει επίσης ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

7) «Του έρωτα και της Φωτιάς». Τη σειρά «Θύματα Ειρήνης» δεν τη θυμάμαι καθόλου αλλά το ιδιαίτερο τραγούδι των τίτλων του συγκροτήματος «Άνεμος» νομίζω έχει μείνει στο μυαλό όλων.

8) «Αγάπησα» τραγουδάει μετά από αρκετά χρόνιας απουσίας της από την ελληνική δισκογραφία (διορθώστε με αν κάνω λάθος) η Νανά Μούσχουρη για τη σειρά της ΕΡΤ «Αθήνα – Θεσσαλονίκη».

9) «Το πρόβλημά μου είσαι εσύ» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου ήταν το καταλληλότερο κομμάτι που θα μπορούσε να επιλεγεί για τη σειρά «Φίλοι για πάντα».

και

10) «Τα κρυφά μονοπάτια» από το φετινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 με δικαίωσαν στο μπαμπά μου που εκτίμησε επιτέλους τα φωνητικά προσόντα του Μαζωνάκη (τα τελευταία χρόνια είμαι Μαζώ φαν). Τώρα όποτε τυχαίνει να παίζει στο ραδιόφωνο το δυναμώνει μόνος του... Go DAD!!!

4 comments:

Anonymous said...

ποιο ειναι το τραγουδι οταν αρχιζει το εργο στους σταβλους της Εριετας Ζαιμη?

kotosalata said...

Είναι το There is no one like me και το τραγουδάει ο Βλάσσης Μπονάτσος. Νομίζω ότι γράφτηκε αποκλειστικά για το σήριαλ.

Anonymous said...

Πολυ καλη λίστα. Μπράβο! ;Έχω επίσης να προσθέσω το "Πρόβα Νυφικού" από το ομώνυμο σήριαλ του ΑΝΤ1 από Μαρινέλλα σε μουσική Β. Δημητρίου, το theme του "Ερωτα" από Γιώργο Περρή, το τραγούδι τίτλων από το σήριαλ του MEGA Τελευταίο Αντίο- τραγουδά ο Νταλάρας- και τέλος το θεικό "Πόσο πολύ σ' αγάπησα" από το σήριαλ "Ο Μεγάλος θυμός" του MEGA.

nantia said...

στο 9 η σειρα λεγοταν κ παλι φιλοι