Monday, March 19, 2007

Πώς πέρασα τη βδομάδα μου

Παρά τη αρκετά πηγμένη περασμένη εβδομάδα κατάφερα να παρακολουθήσω 2 ταινίες στο DVD, τις οποίες σας συστήνω ανεπιφύλακτα.
Η πρώτη λέγεται Shattered Glass και αφορά την πραγματική ιστορία ενός νεαρού ανερχόμενου δημοσιογράφου ονόματι Stephen Glass ο οποίος αρθρογραφούσε για αρκετά χρόνια στο αμερικανικό The New Republic στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ο Glass χρησιμοποιούσε συστηματικά ψεύτικα στοιχεία, ονόματα και πηγές για να τεκμηριώσει τα άρθρα του ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες ο δημοσιογράφος «κατασκεύασε» ιστορίες από το μηδέν. Η ταινία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα (έχω την εντύπωση ότι δυστυχώς δεν προβλήθηκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες) και αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο του Forbes σχετικά με την αποκάλυψη της απάτης.
Η δεύτερη ταινία πάλι θα μπορούσε να είναι αληθινή ιστορία. Σκηνοθετημένη από το John Malkovich, η ταινία The dancer upstairs διαδραματίζεται σε μια «φανταστική» υπό το καθιστός του φασισμού χώρα της Νοτίου Αμερικής (το όνομά της δεν αναφέρεται ποτέ). O βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Javier Bardem και πραγματικά απογειώνει την ταινία ενώ ιδιαίτερη προσοχή αξίζει να δώσει κανείς στο υποβλητικό της soundtrack.

Επίσης προτείνω να περάσετε και μια βόλτα από το Σταυρό του Νότου - Club (Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, 2109226975 2109239031) όπου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο οι 101 (νομίζω έτσι συστήθηκαν) δίνουν ρέστα. Με το ζόρι φύγαμε γύρω στις 5 τα ξημερώματα!

Αυτά τα ολίγα από μένα, περιμένω τις προτάσεις σας για μια νέα και δημιουργική βδομάδα!

8 comments:

jul said...

lost lost lost...να πως θα περάσεις την εβδομάδα σου...χαχαχαχα

Anonymous said...

την πρώτη δεν την ήξερα, τη δεύτερη την έχω ακούσει.. μπαίνουν στο πρόγραμμα :-)

pietà said...

Ωραία! Πάλι καλά που προλαβαίνεις να κάνεις και αυτά, μέσα στις δουλειές και τα τρεξίματα!

kotosalata said...

@ Julia
ξεκίνησα ήδη, πάω για το τέταρτο επισόδιο!!
@ deadend mind
και γω το ίδιο, τυχαία τις διάλεξα αλλά έπεσα διάνα!
@ pieta
το κατα δύναμην!!

Aurelia Aurita said...
This comment has been removed by the author.
Aurelia Aurita said...

Εγώ ήμουν η προηγούμενη,έγραφα ότι για την πρώτη περίπτωση είχα διαβάσει στις εφημερίδες αλλά ήταν Αφροαμερικάνος ο δράστης,όμως μετά θυμήθηκα ότι εκείνος έγραφε για τους New York times...Και πόσοι ακόμα άραγε που δεν τους ανακάλυψαν:/

UrbanTulip said...

Αυτό δεν είναι blog είναι το Koto-όραμα!

Blogaki said...

Μα καλά λέει η urbantulip!
Στο Αθηνόραμα δουλεύεις; :)