Thursday, June 21, 2007

Πιστεύω σε Ένα Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας

Κάνοντας stumleupon έπεσα πάνω σε αυτή την καταπληκτική θρησκεία - παροδία!. Την εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαροτέρατος ή αγγλιστή "Flying Spaghetti Monster" το οποίο φαίνεται να μοιάζει με μια μερίδα σπαγκέτι με κεφτέδες!

Η πρωτότυπη ομολογουμένως θρησκεία αυτή, είναι δημιουργία του Bobby Henderson αποφοίτου του Φυσικού του Πανεπιστημίου του Oregon. O Bobby λοιπόν το Γενάρη του 2005 νευρίασε τόσο πολύ με το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο του Kansas, το οποίο εισήγαγε το μάθημα του Intelligent Design (διαβάστε περί τίνος πρόκειται εδώ) και μάλιστα σαν μάθημα επιλογής αντί αυτού της Εξελικτικής Βιολογίας, με αποτέλεσμα να γράψει μια ανοιχτή επιστολή στην οποία δηλώνει πίστη στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας ενώ μεταξύ άλλων αναπτύσει τη θεωρία των Pastafarian (από το Pasta και Rastafarian)!


Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας όπως το ζωγράφησε ο Bobby στη επιστολή του.

Η κίνηση αυτή που άρχισε με χιουμοριστικό ύφος για διαμαρτηθεί ο Bobby για την εξίσωση του Intelligent Design με οποιοδήποτε επιστημονικό μάθημα, απέκτησε τεράστια φήμη και πολλούς υποστηρικτές.

Η Θρησκεία διαθέτει και δικιά της "Βίβλο", προφήτη αντίστοιχο του Μωησή, τον Captain Mosey καθώς και 8 "εντολές" τις "I'd Really Rather You Didn'ts" τις οποίες προσωπικά βρίσκω θεικές!!!




Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Bonus το σχετικό παιχνιδάκι που μπορείτε να παίξετε εδώ!

4 comments:

Trilian said...

7.I'd really rather you didn't go around telling people I talk to you. You're not that interesting. Get over yourself. And I told you to love your fellow man, can't you take a hint?

ΘΕΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣ!!!!

kotosalata said...

Συμφωνώ! Από το 1 μέχρι και το 8, έχει ζωγραφίσει!!!

perssefoni said...

ελα ωρεεεε!τι κανεις πουλί μου?καλα απιστευτο το:πιούριτι ις φορ ντρινκινγκ γουοτερ,νοτ πιπλ..
αντε βρε, βρήκες ένα θεό να πιστεύεις!!!!!!!!!!!αχαχαχαχα!!!!!!!!!πώς την παλευεις με τη ζέστη?το ότι δημοσίευσες την αααχχχαααρρριστη μαρτυρά οτι κατεβηκες πατρίδα...(καγώ επίσης δηλαδής...)

kotosalata said...

Βρήκα το ΘΕΟ παιδί μου σου λέω!!!
Πατρίδα και ξερό ψωμί!!!!!!!
Κίσσεςςςςςς!!!